Haptotherapie

In de therapie wordt je je weer bewust van je gevoelens. Je leert contact te maken met jezelf en van daaruit contact te maken met de ander, zonder jezelf te verliezen. Je krijgt inzicht in hoe je je hebt ontwikkeld en hoe je in het leven staat. Bij haptotherapie gaat het er om te ontdekken wie je in wezen bent.

In de therapie wordt het gevoel van veiligheid en eigenheid versterkt door de affectieve ontmoeting en de bevestigende aanraking wordt voelbaar gemaakt waar en op welk moment je blokkeert of jezelf terughoudt. Eventuele blokkeringen worden verwerkt en krijgen een plaats in je leven.

De gevolgen van dit proces zijn, dat je weer in contact komt met je eigen gevoel en levenskracht. Het vertrouwen in jezelf neemt toe en je draag- en veerkracht worden voelbaar groter. Je krijgt meer inzicht in de manier van omgaan met jezelf en anderen. De eisen, die allerlei situaties aan je stellen, kun je beter aan en je voelt wanneer je teveel hooi op je vork neemt. Ook ben je beter in staat keuzes in je leven te maken.